6.8.12

Το Feng Shui και τα πέντε στοιχεία

τα πέντε στοιχεία

Η έννοια των στοιχείων υπάρχει παντού στο σύμπαν.  

Οι Κινέζοι αναγνωρίζουν πέντε: τη φωτιά, τη γη, το μέταλλο, το νερό, και το ξύλο.  

Στο κλασικό Φενγκ Σούι, τα πέντε κινέζικα στοιχεία εκφράζονται με οκτώ διαφορετικούς τρόπους, όπως ... φωτιά, μητέρα γη, μαλακό μέταλλο, σκληρό μέταλλο, νερό, βουνό γη, σκληρό ξύλο και μαλακό ξύλο. Τα στοιχεία εκδηλώνονται στη φύση από την αλληλεπίδραση του Γιν / Γιανγκ (Yin/Yang) και αντιπροσωπεύουν τις διαφορετικές εκφάνσεις της τσι (Chi) ενέργειας.
Ζούμε σε ένα σύμπαν που είναι γεμάτο με διάφορες ενέργειες. Ενώ ο πλανήτης μας περιστρέφεται γύρω από τον άξονά δημιουργώντας τη μέρα και τη νύχτα, η Γη περιστρέφεται και γύρω από τον ήλιο σε ετήσιους κύκλους που επηρεάζονται από τα βαρυτικά και μαγνητικά πεδία της ενέργειας. Καθώς το ηλιακό μας σύστημα κινείται μέσα στο χώρο, και εμείς επηρεαζόμαστε από αυτές τις ισχυρές δυνάμεις και τους κύκλους της φύσης.
Στην ουσία, το Φενγκ Σούι είναι η μελέτη της διασύνδεσης των πάντων στο σύμπαν, από το απτό στο άυλο και από το οργανικό στο ανόργανο. Αυτό, μαζί με κάθε σκέψη και συναίσθημα που έχουμε, συνδέεται δυναμικά με τη φύση και επηρεάζει βαθιά τις ζωές μας.
Το Feng Shui χρησιμοποιεί την παρατήρηση, σύνθετους υπολογισμούς και μεθοδολογίες για τη δημιουργία αρμονικών εξωτερικών και εσωτερικών χώρων και περιβάλλον διαβίωσης που υποστηρίζει και βελτιώνει την ποιότητα ζωής. Από την υγεία, το κρεβάτι, τον ύπνο, την πόρτα και τις διαπραγματευτικές θέσεις, τον προσανατολισμό, τη θέση της τοποθεσίας, τις κατόψεις, το γραφείο, τα έπιπλα και την τοποθέτηση, το χρώμα, τη συμβατότητα στο γάμο και τις συνεργασίες κλπ., μαζί με ποικίλες θεραπείες και βελτιώσεις, σε ετήσια βάση, για να αυξηθούν οι προοπτικές για ειρήνη, ευημερία και καλή τύχη.  

Ο κόσμος της εναλλακτικής θεραπείας