7.4.09

Οι χρήσεις του καθρέφτη

Υπάρχουν δύο βασικές χρήσεις του καθρέφτη στο feng shui.

Η μία είναι ότι τον χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να "εξαφανίσουμε" κάτι. Καθώς ο καθρέφτης ανακλά το περιβάλλον του, έχει την ιδιότητα να εξαφανίζει το αντικείμενο που ντύνει.
Πότε θέλουμε να "εξαφανίσουμε" κάτι; Η ανάγκη αυτή παρουσιάζεται σε πολλές και ποικίλες περιπτώσεις. Η κάλυψη κάποιων όγκων δωματίων και αποθηκευτικών χώρων, ή τμημάτων των εξωτερικών επιφανειών τους, εικονίζει και συμβολίζει την ανυπαρξία τους.

Η άλλη είναι η ανάκλαση της ενέργειας από τον καθρέφτη. Τον χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να αποτρέψουμε την απώλεια της ενέργειας, από ελλείψεις, καταπακτές, αρνητικούς χώρους.

Παράδειγμα: Αν στο κέντρο του σπιτιού βρίσκεται μία τρύπα φωταγωγού ή ένα λουτρό, ντύνοντας τις εξωτερικές επιφάνειες με καθρέφτη, αφ' ενός εξαφανίζουμε την παρουσία του όγκου του δωματίου ή του κενού και αφ' εταίρου αποτρέπουμε την απώλεια της ενέργειας, καθώς ανακλάται και επιστρέφει στο χώρο.

tip: δεν τοποθετούμε ποτέ καθρέπτη απέναντι από την πόρτα της εισόδου. Όλη η ενέργεια που εισέρχεται στο σπίτι, ανακλάται πριν προλάβει να κυκλοφορήσει στον χώρο.

Ο κόσμος της εναλλακτικής θεραπείας