9.8.12

Μην ακολουθείτε τους κανόνες!

Είστε σκεπτικιστής όσον αφορά το φενγκ σούι; Έχετε δοκιμάσει να εφαρμόσετε το feng shui με λίγη επιτυχία; Ή είστε ένας οπαδός φενγκ σούι, αλλά θέλετε να πάτε πιο βαθιά στην πρακτική σας;
Εμείς οι δυτικοί αγαπάμε τους κανόνες. Ζούμε με τους κανόνες, δημιουργούμε κανόνες, και φορτώνουμε τους εαυτούς μας με κανόνες σε κάθε ευκαιρία.
Αλλά, το feng shui είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό. Το Feng shui δεν έχει κανόνες. Και αυτό μπορεί να βγάλει τα δυτικά μυαλά απ' τα νερά τους. "Αλλά για στάσου!" μπορεί να πει κάποιος. "Τι είναι το bagua; Τι είναι τα στοιχεία; Τι είναι όλα αυτά που διαβάζουμε στα βιβλία; Τι οι συμβουλές για το Φενγκ σούι;" Όλα αυτά είναι ωραία, χρήσιμα πράγματα, είναι κατευθυντήριες γραμμές, αλλά ΔΕΝ είναι αυτές καθ' αυτές το feng shui. Οι κανόνες δημιουργούν το φόβο, την αίσθηση του σωστού και του λάθους, και ένα ανθρώπινο είδος δύσκαμπτο, περιορισμένο και βαρετό.
Όπως εσείς είστε ένα πλάσμα μοναδικό που η γή δεν έχει δει ποτέ ξανά κι ούτε πρόκειται να ξαναδεί, μια ανεπανάλειπτη εμπειρία, ένα μοναδικό μείγμα πεποιθήσεων, εμπειριών, DNA και περιστάσεων, το ίδιο ισχύει και για το σπίτι σας.  

Από όλα τα εκατομμύρια και τα δισεκατομμύρια του πλανήτη, το σπίτι σας δεν είναι σαν κανένα άλλο.  

Είναι μοναδικό, και δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά. Όταν συνδυάσετε τη δική σας μοναδικότητα με αυτή του σπιτιού σας, παίρνετε μια ολότελα μοναδική ιδιαιτερότητα! Κι αυτό το μοναδικό μείγμα απαιτεί μια επίσης μοναδική προσέγγιση θεραπείας.
Το να μαθαίνει κανείς για το feng shui είναι υπέροχο. Η κατανόηση των στοιχείων είναι σημαντική. Η χρήση του bagua μπορεί να είναι εκπληκτική.  

Το πραγματικό κλειδί όμως για την κατανοήση του Feng Shui, είναι, αφού τα μάθει, να τα πετάξει όλα μακριά. 

Να καθαρίσει το μυαλό από όλα όσα έχει μάθει, έτσι ώστε, φρέσκο και καθαρό, να μπορέσει να δει αυτό το μοναδικό σπίτι που δεν έχει υπάρξει ποτέ πριν. Όπως ένας πραγματικά λαμπρός ζωγράφος, που μπορεί να ξεκινήσει μαθαίνοντας τεχνικές, χρωματικούς συνδυασμούς, σχεδιασμό, θεωρία, σύνθεση και μορφή. Αλλά για να δημιουργήσει έργα τέχνης που να μπορούν να φέρουν δάκρυα στα μάτια ενός ανθρώπου, οι εικόνες πρέπει να ρέουν από το πινέλο του σαν να διοχετεύονται από το θεϊκό.
Η αληθινή γνώση έρχεται από το άγνωστο. Έρχεται ζητώντας από το Θεό, τη διαίσθηση, ή το μυστηριώδες Σύμπαν για τις αληθινές απαντήσεις ... και να μαθαίνουμε πώς να ξεπερνάμε τον εαυτό μας για να μπορέσουμε να ακούσουμε τις σκέψεις του. Εάν οι κανόνες λειτουργούσαν πραγματικά, τότε θα τρώγαμε όλοι την ίδια τροφή, θα ζούσαμε όλοι στο ίδιο είδος σπιτιών, όλοι θα αγαπούσαμε το ίδιο χρώμα, θα είχαμε την ίδια δουλειά, και θα φορούσαμε τα ίδια ρούχα.
Εάν όλα αυτά δεν βγάζουν κανένα νόημα στο μυαλό σας, μην ανησυχείτε. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι ο στόχος σας σε αυτόν τον πλανήτη δεν είναι να συγκεντρώσετε περισσότερες πληροφορίες ή να λειτουργείτε με περισσότερους κανόνες. Είμαστε εδώ για να αναιρέσουμε και να ξε- Μαθουμε τα Πάντα. Η πραγματική δοκιμασία μας, και η δυσκολότερη, είναι γυρίσουμε εκεί όπου ξεκινήσαμε, σαν παιδιά, όταν όλα ήταν ζωντανά, νέα, συνδεδεμένα, και μέσα στην αγάπη. Αφήστε τα φενγκ σούι βιβλία, τους κανόνες που έχετε μάθει και όλα όσα ξέρετε. Περπατήστε μέσα στο σπίτι σας σήμερα σα να μην το είχατε ξαναδεί. Ανοίξτε τα μάτια σας. Ανοίξτε την καρδιά σας. Αδειάστε το μυαλό σας. Τότε τι βλέπετε; ... Και ακόμη πιο σημαντικό, τι νιώθετε;. Τότε το feng shui θα αρχίσει να μιλά μέσα σας.


Ο κόσμος της εναλλακτικής θεραπείας