5.8.12

Τι είναι το Feng Shui

"Δεν πιστεύω στο Feng Shui". Δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές έχω ακούσει αυτή τη δήλωση στα χρόνια που είμαι σύμβουλος feng shui. Ωστόσο, κάθε φορά που το ακούω με διασκεδάζει. Βλέπετε, λέγοντας ότι "δεν πιστεύετε" είναι σα να λέτε πως δεν πιστεύετε στον αέρα ή στη βαρύτητα. Είτε πιστεύετε σε αυό, είτε όχι, το feng shui είναι παντού γύρω σας και σας επηρεάζει συνεχώς.
Παρατηρήστε για μια στιγμή το περιβάλλον σας τώρα. Είστε κουλουριασμένοι στην αγαπημένη σας πολυθρόνα, ή έχετε βουλιάξει στα μαλακά μαξιλάρια του κρεβατιού σας; Πιθανόν να χαλαρώνετε σε κάποια τροπική παραλία, ή να βρίσκεστε σε κάποιο αεροπλάνο στα 35.000 πόδια πάνω από τη γη. Πως αισθάνεστε; Χαλαροί ή τεντωμένοι; Εστιασμένοι ή ασυγκέντρωτοι; Όπου κι αν βρίσκεστε, ότι κι αν κάνετε, το πως αισθάνεστε εξαρτάται από το πως βιώνετε το feng shui του περιβάλλοντός σας.

Το Feng Shui είναι η μελέτη του περιβάλλοντος και του πως επηρεάζει τους ανθρώπους. 

Αντίθετα με ότι έχετε ακούσει, δεν είναι κάποιο σύστημα πεποιθήσεων, κάποια θρησκεία, κάποια δυσειδαιμονία ή μαγεία. Δεν χρειάζετε να πιστεύετε σ' αυτό για να δουλέψει. Δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το να σας αλλάξει την τύχη, αλλά με το να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν χώρο που προάγει αισθήματα ευτυχίας και ευεξίας.."
[Από το βιβλίο Feng Shui that Makes Sense - Easy Ways to Create a Home that FEELS as Good as it Looks]

Ο κόσμος της εναλλακτικής θεραπείας