17.5.10

Ας αφήσουμε λίγο το περί ανέμων και υδάτων και

ας μιλήσουμε λίγο περί αλήθειας και απάτης..

Συχνά θα ακούσετε γύρω σας διάφορες φωνές που χαρακτηρίζουν αβασάνιστα, απάτη το ένα, απάτη το άλλο, κοκ. Δεν έχει σημασία αν ζούμε ή όχι, σε μία εποχή με πολλούς απατεώνες, μια εποχή που δεν ξέρει κανείς τι να πιστέψει και τι όχι, αυτό που έχει αληθινά σημασία είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε εμείς οι ίδιοι.
Αυτός, ο ένας και μοναδικός, τρόπος σκέψης μας είναι που καθορίζει τα πάντα, αυτόν τον ένα και μοναδικό τρόπο σκέψης εκμεταλλεύονται πάντα όσοι θέλουν να κατευθύνουν τους ανθρώπους, και το κάνουν με τρόπους αδιόρατους και πλάγιους.
Ακολουθήστε πριν απ’ όλα τη διαίσθησή σας, κι αν αυτή δε λειτουργεί και τόσο καλά, σταματήστε λίγο και προσπαθήστε να δείτε. Να δείτε πίσω απ’ τα μάτια και τα λόγια αυτού που σας μιλά, τι θα μπορούσε να κερδίσει, είτε ο ίδιος, είτε μία μερίδα ανθρώπων, αν ανταποκρινόσασταν στον τρόπο σκέψης που σας καλεί να υιοθετήσετε.
Σας καλεί να ελευθερωθείτε και να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας, ή σας καλεί να έχετε δια βίου την ανάγκη του;
Στις μέρες μας, όλο και περισσότερα σημεία που σε άλλες εποχές θα χαρακτηρίζονταν «μεταφυσικής φύσεως», προσεγγίζονται από ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Αυτό εκ πρώτης όψεως είναι φυσικά ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο, υπάρχει όμως μία πτυχή που χρειάζεται προσοχή. Ο τρόπος που χρησιμοποιούνται τα ψήγματα γνώσης που αποκτούν κάποιοι άνθρωποι.
Μία και μόνη παράμετρος μπορεί να σας βγάζει από την αμφιβολία για το ποιόν των ανθρώπων και των υπηρεσιών που θα συναντήσετε. Τι σας προσφέρει στ’ αλήθεια; Αποσκοπεί στο να σας απελευθερώσει από φόβους και ανασφάλειες, σας δίνει γνώση, όπλα ή εφόδια, ή προϋποθέσεις (πείτε το όπως θέλετε) να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας ώστε να δημιουργήσετε και να αναπτυχθείτε, επιχειρεί με λίγα λόγια να σας βοηθήσει να βγάλετε στην επιφάνεια τον ανώτερο και δημιουργικό εαυτό σας, ή μήπως

σας θεωρεί με τον τρόπο του ανάξιους και ανόητους που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα μόνοι τους, που πρέπει να ανήκουν σε ομάδες-δεκανίκια για να στηρίζονται; Εφευρίσκουν νέες υπηρεσίες και νέους τρόπους για να σας παίρνουν όλο και περισσότερα χρήματα χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, χωρίς να σας βοηθούν να εξελιχθείτε σαν άνθρωποι. Τρέφουν τους φόβους και τις ανασφάλειές σας ώστε να χρειάζεστε πάντα κάποιον να σας βοηθά για θέματα που «δεν είναι για το δικό σας το μυαλό και την αντίληψη», για θέματα που πάντα κάποιοι άλλοι γνωρίζουν;

Να θυμάστε: Ελεύθερο σε θέλει εκείνος που σε βοηθά ν’ ανέβεις ψηλότερα για να θαυμάσεις ο ίδιος την ομορφιά, όχι εκείνος που στέκεται στην κορυφή προσπαθώντας να σε πείσει ότι βρίσκεται εκεί για να σου περιγράφει ότι δεν μπορείς να δεις.

Ο κόσμος της εναλλακτικής θεραπείας