22.3.09

Αρνητικοί παράγοντες για την ροή της ενέργειας

- Βρώμικα σημεία και αντικείμενα:
Η καθαριότητα του χώρου αποτελεί το άλφα και το ωμέγα για την ομαλή ροή ενέργειας. Φροντίστε να διατηρείτε το χώρο καθαρό και φροντισμένο. Τοποθετείστε τα έπιπλά σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην σχηματίζονται απρόσιτες γωνίες, που μένουν ασκούπιστες. Κρατήστε τα αντικείμενα που μαζεύουν την περισσότερη σκόνη ή είναι δυσκολότερα στο καθάρισμα, μέσα σε κλειστά ντουλάπια.

-Σκουριασμένα και χτυπημένα αντικείμενα:Αντικείμενα που έχουν σκουριάσει ή χτυπηθεί επηρρεάζουν ανάλογα τους χώρους που βρίσκονται, απομυζώντας την ενέργεια και συμβολίζοντας κάτι που έχουμε παραμελήσει.

-Συσκευές που δεν λειτουργούν:
Καθετί που δεν λειτουργεί βρίσκεται σε αχρηστεία, αν το φυλάμε λοιπόν, είναι (κατά την απλούστερη ερμηνεία του) σα να δημιουργούμε σημεία "νεκρά" μέσα στο χώρο μας, που μπλοκάρουν και απορροφούν ενέργεια.

-Φυτά παραμελημένα:
Ίσως η χειρότερη μορφή αμέλειας μέσα στο χώρο. Ένα φυτό είναι ένας ζωνταντός οργανισμός, όταν το αφήνουμε να πεθάνει, έχουμε στην ουσία ένα άρρωστο ή ένα πεθαμένο πλάσμα μέσα στο χώρο μας. Η προτιμότερη λύση βεβαίως είναι να τα φροντίζουμε πριν πεθάνουν.

Ο κόσμος της εναλλακτικής θεραπείας