22.3.09

Ξεκαθαρίστε τα άχρηστα

Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει κάποιος με το feng shui, είναι να κάνει απλά βήματα ξεκινώντας από τα βασικά, πριν προχωρήσει σε δυσκολότερα επίπεδα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν καθαρίζοντας προσεκτικά τον χώρο μας, κι όταν λέω καθάρισμα δεν εννοώ μόνο την καθαριότητα του χώρου, (που είναι πολύ σημαντική), αλλά το ξεκαθάρισμα της ακαταστασίας και των αχρήστων. Η ακαταστασία και η σαβούρα εμποδίζουν την ομαλή ροή της ενέργειας στο χώρο και απομυζούν τη δική μας.

Ξεκαθαρίστε τα πράγματα που χρησιμοποιείτε από εκείνα που απλώς υπάρχουν για να πιάνουν τον χώρο. Δεν χρειάζετε να το κάνετε μονομιάς. Μπορείτε να ασχολείστε με ένα μικρό τμήμα του σπιτιού, με ένα ντουλάπι, ή μερικά ράφια τη φορά. Βρείτε ότι δεν έχει πια ενεργό ρόλο στη ζωή σας και ξεφορτωθείτε το. Αν είναι κάτι σε καλή κατάσταση, που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλο άνθρωπο, χαρίστε το, αν όχι, πετάξτε το χρησιμοποιώντας πάντα τις υπηρεσίες της ανακύκλωσης.

Επιδιορθώστε ή αντικαταστήστε οτιδήποτε χαλασμένο. Ο αερισμός και ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξετε.

Φροντίστε να μπορείτε να κυκλοφορείτε άνετα μέσα στο χώρο, χωρίς να σκοντάφτετε πάνω σε πράγματα και να ανοίγουν όλες οι πόρτες πλήρως χωρίς να βρίσκουν εμπόδια. Ένας καλός τρόπος για να καταλάβετε αν η ενέργεια μπορεί να ρεύσει στον χώρο σας, είναι να φανταστείτε ένα ρυάκι νερού να κυλά στο χώρο. Θα κυλούσε ανενόχλητο ή θα λίμνιαζε σε κάποια σημεία;

Δημιουργήστε έναν χώρο καθαρό, υγιή, χρηστικό, με λίγα λόγια έναν χώρο ζωντανό!

Να θυμάστε: το σπίτι μας συμβολίζει κάτι από τον εαυτό μας και τη ζωή μας. Για να μπορέσουμε να συναντήσουμε το καινούργιο θα πρέπει να αποχωρηστούμε κάτι παλιό για να “του κάνουμε χώρο”.

Καλή Αρχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κόσμος της εναλλακτικής θεραπείας