25.1.10

..μας κάνει να νιώθουμε όμορφα;

Συχνά διαβάζετε ή σας λένε ότι ο χώρος σας, πρέπει να είναι ένας χώρος που να νιώθετε όμορφα εντός του, κάτι που μοιάζει αυτονόητο, είναι όμως κατανοητό; Ποιος είναι ο χώρος που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα;
Είναι ο χώρος που μας κάνει να νιώθουμε ευχαρίστηση και οικειότητα γιατί εμπεριέχει όλες τις ευχάριστες παραστάσεις του παρελθόντος; Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: κάποιες στιγμές στη ζωή σας, μυρίσατε όμορφες μυρουδιές που σας έφεραν ευφορία. Φανταστείτε να συλλέγατε όλες αυτές τις μυρουδιές και να τις φέρνατε στο χώρο σας, γιατί τότε που τις μυρίσατε, τόσο τις λατρέψατε. Το πιο πιθανό είναι ότι δε θα μπορούσατε να σταθείτε στο χώρο και ή θα φεύγατε ή θα λιποθυμούσατε απ’ την αποπνικτική ατμόσφαιρα. Όμορφα νιώθει κανείς σε μια καθαρή ατμόσφαιρα, όπου μπορεί να αναπνεύσει και να μυρίσει αυτό που φέρνει το δροσερό αεράκι.
Όμορφα νιώθετε εκεί που υπάρχει ο ‘χώρος’ για κάθε τι νέο. Ο χώρος που είναι καθαρός από ενεργειακά σκουπίδια, και διαθέσιμος να συντονιστεί σε υψηλές δονήσεις.
Καθαρίστε λοιπόν το χώρο από τις προσκολλήσεις σας, που εκφράζονται, με αντικείμενα, χρώματα, συνήθειες. Διαλέξτε ότι σας αρέσει, αλλά δε σας φορτίζει συναισθηματικά. Ένας τρόπος να διακρίνετε τη διαφορά; «όμορφο χρώμα!», «τρελαίνομαι γι’ αυτό το χρώμα!!». Μαζέψτε αντικείμενα και φωτογραφίες, συνδεδεμένα με την περασμένη ζωή σας, και βγάλτε από τη χρήση εκείνα που σας προκαλούν κάποιο συναίσθημα όταν τα κοιτάζετε ή τα αγγίζετε (δεν σας λέω να τα πετάξετε, απλώς αποσύρετε τα για όσο χρειαστεί). Αφήστε εκείνα που, σας αρέσουν ..χωρίς να μεταβάλλουν τους παλμούς της καρδιάς σας. Οι ενέργειες αυτές θα σας βοηθήσουν, αφενός να αποφορτίσετε το χώρο σας και να καθαρίσετε το μυαλό σας, και αφετέρου να μάθετε να ξεχωρίζετε τις συναισθηματικές σας προσκολλήσεις, ώστε να δουλέψετε για να τις διαλύσετε.
Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε, αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα χώρο, καθαρό καμβά και μία ζωή, έργο τέχνης!
[σχετικό άρθρο]

Ο κόσμος της εναλλακτικής θεραπείας