7.1.10

Ο καθρέφτης Bagua

Ο καθρέφτης Bagua, είναι ένα αντικείμενο που χρησιμοποιείται συχνά λανθασμένα. Δεν είναι διακοσμητικό και δεν τοποθετείται οπουδήποτε, γι' αυτό καλό είναι, να μην τον αγοράζετε αν προηγουμένως δεν συμβουλευτείτε έναν θεραπευτή feng shui, ώστε να σας πει αν τον χρειάζεστε και που θα τον τοποθετήσετε. Οι καθρέφτες Bagua είναι είτε κοίλοι, είτε κυρτοί και πλαισιώνονται από ένα οκτάγωνο ξύλινο πλαίσιο, όπου απεικονίζεται το Bagua (ο ενεργειακός χάρτης του feng shui, με τα 8 τρίγραμμα
Οι καθρέφτες αυτοί προορίζονται για το εξωτερικό του σπιτιού, όταν το σπίτι μας δέχεται κάποιες αρνητικές-επιθετικές ενέργειες από το περιβάλλον, όπως:
- Αιχμηρές γωνίες αντικρυνών κτηρίων που στοχεύουν το σπίτι μας.
- Άσχημο περιβάλλον ή ηλεκτρικά καλώδια και μετασχηματιστές.
- Νεκροταφεία
- Αρνητικές ενέργειες, ακούσιες ή εκούσιες από γείτονες.
- Γενικότερα μεγάλες κατασκευές που "βλέπουν" επιθετικά το σπίτι ή την κεντρική είσοδο.
- Μεγάλα δέντρα με γυμνά κλαδιά και αιχμηρά φυλλώματα που στοχεύουν το σπίτι.
Αυτοί είναι κάποιοι απ' τους λόγους για τους οποίους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένας καθρέφτης Bagua, για να ανακλά και να διασκορπίζει την έντονη εισροή αρνητικής ενέργειας. Είναι ίσως το μοναδικό αντικείμενο feng shui που με λάθος χρήση, μπορεί να έχει αντίθετη από την αναμενόμενη επίδραση, σε σας και τους γύρω σας, γι΄αυτό τοποθετήστε τον κατόπιν υπεύθυνης συμβουλής, αν πραγματικά τον χρειάζεστε.

Ο κόσμος της εναλλακτικής θεραπείας