19.12.09

Μερικά tips για τη μελέτη Feng Shui

Όταν αποφασίσετε να απευθυνθείτε σε κάποιον σύμβουλο Feng Shui για να μελετήσει το χώρο σας, θα πρέπει να προσέξετε κάποια σημαντικά σημεία.
Μία πλήρης μελέτη θα πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνει τη μελέτη των επιρροών που δέχεται ο χώρος σας από τα ιπτάμενα άστρα. Φροντίστε λοιπόν εκ των προτέρων να ξεκαθαρίσετε τι θα περιλαμβάνει. Η μελέτη που βασίζεται μόνο στους 8 οίκους, που αντιστοιχούν στους 8 τομείς της ζωής σας, (πλούτος, σχέσεις, υγεία, καριέρα κτλ), είναι ένα σκέλος που καλό είναι να λαμβάνεται υπ’ όψιν (αν και από πολλούς δεν είναι παραδεκτό), αλλά δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση πλήρη μελέτη.
Ο σύμβουλος-θεραπευτής σας, θα πρέπει να σας παραδώσει μέσα στη μελέτη του, τους πλήρεις χάρτες των ιπταμένων άστρων, του σπιτιού σας. Δεν έχει σημασία αν δεν μπορείτε να τους διαβάσετε οι ίδιοι, όμως είναι ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει την αξιοπιστία του. Όταν χτίζετε ένα σπίτι, θα παραλάβετε από τον αρχιτέκτονα ή τον μηχανικό πλήρη σχέδια του σπιτιού σας, όχι γιατί θα τα διαβάσετε ή θα τα χρησιμοποιήσετε οι ίδιοι, αλλά γιατί πρέπει να τα έχετε στην κατοχή σας, αποτελούν μέρος της εργασίας για την οποία έχετε πληρώσει.
Οι προτάσεις θεραπείας που θα εφαρμόζετε, θα πρέπει να δημιουργούν έναν χώρο υγιή, λειτουργικό, αρμονικό, που θα σας κάνει να αισθάνεστε άνετα και όμορφα εντός του. Μην υποκύπτετε σε προτάσεις που καταλύουν τις λειτουργίες του χώρου σας (π.χ. κρεβάτια στην κουζίνα και ψυγεία στα σαλόνια), που δημιουργούν ένα σπίτι μέσα στο οποίο δεν μπορείτε να ζήσετε. Ο σύμβουλός σας, θα πρέπει να αφουγκραστεί τις δικές σας συχνότητες και να προτείνει το καλύτερο δυνατό για σας. Δεν θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες, όμως να θυμάστε πάντα ότι ο στόχος είναι ένα αρμονικό αποτέλεσμα.
Οι δυσαρμονία των ενεργειών υπάρχει παντού γύρω μας, η επίδραση όμως που έχει στον κάθε άνθρωπο είναι διαφορετική, καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Προτού ο σύμβουλός σας, σας προτείνει ριζοσπαστικές αλλαγές ή ακόμα να εγκαταλείψετε το σπίτι σας, θα πρέπει να εξαντλήσει τα ενδεχόμενα θεραπειών. Η θεραπεία δε, θα πρέπει να περιλαμβάνει, εκτός από αντικείμενα feng shui, προτάσεις με βάση υλικά, χρώματα, εικόνες και πιθανές, εφικτές μετατροπές στο χώρο.

Ο κόσμος της εναλλακτικής θεραπείας