6.12.09

Παράθυρα και παραπετάσματα

Η περιποίηση των παραθύρων είναι εξίσου σημαντική με την περιποίηση του σπιτιού μας. Η ποιότητα της ενέργειας που εισέρχεται στο χώρο μας επηρεάζεται από την καθαρότητα και την διαύγεια των παραθύρων, γι’ αυτό κρατήστε τα καθαρά και σε καλή κατάσταση. Επισκευάζετε πάντα τα σπασμένα ή ραϊσμένα τζάμια που φέρουν αρνητική ενέργεια στο χώρο.
Η κατάσταση των ανοιγμάτων του σπιτιού μας σχετίζεται με την ικανότητα να βλέπουμε με καθαρότητα τη ζωή μας.
Είναι σημαντικό να εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο το φυσικό φωτισμό κατά τη διάρκεια της μέρας, μειώνοντας τις ώρες τεχνητού φωτισμού. Το φως του ήλιου εξυγιαίνει και θερμαίνει φυσικά το χώρο, ενώ η σκίαση που επιθυμούμε ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα πρέπει να το φιλτράρει φυσικά δημιουργώντας ομαλές φωτοσκιάσεις. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξετε την ποιότητα των φωτοσκιάσεων που δημιουργούν τα παραπετάσματα που χρησιμοποιείτε.
Οι κλασσικές υφασμάτινες, βαμβακερές κουρτίνες είναι ίσως η καλύτερη επιλογή, γιατί επιτρέπουν στο φώς να εισέλθει βαθμιδωτά, διαχέοντας στο χώρο ομαλό φωτισμό, με την ομαλή εναλλαγή σκιάς-φωτός. Τα παραπετάσματα με περσίδες, (στόρια κτλ), παρότι είναι ελκυστικά για πολλούς, δημιουργούν, κοφτερή εισροή φωτός, σκληρές φωτοσκιάσεις και φέρουν πιο επιθετική ενέργεια στο χώρο. Αν είστε λάτρεις αυτού του είδους του παραπετάσματος, καλό είναι να τα αποφεύγετε σε ανοίγματα που βρίσκονται απέναντι από καθημερινές σας δραστηριότητες (π.χ. το κρεβάτι σας) και προτιμήστε τα καλής ποιότητας ξύλινα από τα πλαστικά και τα μεταλλικά. Το καλύτερο βέβαια είναι να τα αποφεύγετε τελείως ή να τα χρησιμοποιείτε σε χώρους χαμηλής δραστηριότητας. Συνοψίζοντας:
- Διατηρήστε τα τζάμια των ανοιγμάτων καθαρά και ακέραια.
- Εκμεταλλευτείτε το φυσικό φωτισμό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
- Επιλέξτε παραπετάσματα από φυσικά, φιλικά υλικά που δημιουργούν ομαλό φωτισμό στο χώρο.

Ο κόσμος της εναλλακτικής θεραπείας