2.12.09

Κίνηση ενεργειακής ροής, συνέχεια..

Αν θέλετε ο χώρος που ζείτε, να είναι ένας υγιής οργανισμός, θα πρέπει να εξασφαλίσετε πως η ενέργεια μπορεί να ρέει ανεμπόδιστη, χωρίς να εμποδίζεται η πορεία της, χωρίς να μένει στάσιμη σε διάφορα σημεία, αλλά και να παραμένει στο χώρο. Η παραμονή και η κίνηση της ενέργειας στο χώρο είναι ζωτικής σημασίας, γιατί μόνον τότε λειτουργεί θεραπευτικά.
Ένας χώρος με πολλά έπιπλα που δημιουργούν απρόσιτα και αδιέξοδα σημεία, εμποδίζει τη ροή, όμως αυτό δεν σημαίνει πως όσο πιο άδειο χώρο έχουμε τόσο το καλύτερο. Η λέξη κλειδί είναι, για μια ακόμα φορά, ισορροπία.
Ένας γεμάτος και άτακτος χώρος εμποδίζει και διακόπτει τη ροή της ενέργειας, ένας άδειος μπορεί εύκολα να προσομοιάσει με μία «λίμνη», όπου δεν υπάρχει καθόλου ροή. Μην καταφύγετε λοιπόν στα άκρα, αδειάζοντας τελείως το χώρο σας. Το άδειασμα και το ξεκαθάρισμα είναι μία διαδικασία που φυσικά πρέπει να γίνεται, όπως έχουμε ξαναπεί, αλλά αφορά περισσότερο τον «κρυφό εσωτερικό κόσμο» του σπιτιού μας, (όλα όσα δηλαδή έχουμε ξεχάσει ότι έχουμε κάπου θαμμένα) και όσα δεν χρειαζόμαστε πια.
Τοποθετείστε τα έπιπλά σας και τα αντικείμενα στο χώρο, με τέτοιο τρόπο, ώστε να σχηματίζονται αρμονικά περάσματα. Όλοι έχουμε έπιπλα που ακουμπούν στο πάτωμα και σίγουρα δεν μπορούμε να τα πετάξουμε, μπορούμε όμως όσα αγοράσουμε στο μέλλον να φροντίσουμε να απέχουν από το δάπεδο. Προσπαθούμε να κινηθούμε στο χώρο και διαπιστώνουμε σε τι ποσοστό κινούμαστε άνετα και που θα βρισκόμασταν σε αδιέξοδο. Επιτυγχάνοντας μία «μαιανδρική» κίνηση της ροής, η ενέργεια κινείται ασταμάτητα, κυκλικά, θεραπεύοντας μας καθώς ζούμε στο χώρο.

Ο κόσμος της εναλλακτικής θεραπείας