22.4.09

Ευημερεί η ..κουζίνα σας;

Η κουζίνα είναι ο χώρος που παράγεται η τροφή μας, ο χώρος δηλαδή που παράγει και διατηρεί τη ζωή και την καλή μας υγεία, ενώ συμβολίζει την αφθονία και την ευημερία.
Μία όμορφη, καθαρή, τακτοποιημένη και καλά οργανωμένη κουζίνα μας εμπνέει να ασχοληθούμε με την παρασκευή του φαγητού μας, κι όταν κάνουμε κάτι με έμπνευση και ενθουσιασμό το τροφοδοτούμε με καλή ενέργεια.

Θα πούμε κι εδώ κάποια πράγματα, που ίσως ακούγονται σαν επανάληψη, όμως είναι σημαντικό να διαχωρίζουμε τις χρήσεις των χώρων, ώστε να δηλώνουν ξεκάθαρα το σκοπό και τη λειτουργία τους.
Διατηρήστε την κουζίνα όσο πιο απλή γίνεται, χωρίς πολλά αντικείμενα και συσκευές από ‘δω κι από ‘κει, κυρίως χωρίς πράγματα που δεν έχουν καμία χρηστικότητα στην κουζίνα, όπως τηλεοράσεις, ασύρματα τηλέφωνα, υπολογιστές, τσάντες, ρούχα κτλ. Σε μία κουζίνα που θυμίζει αποθήκη, η ροή της ενέργειας δεν μπορεί να είναι αρμονική.

Καθαρό ψυγείο, καθαρά ντουλάπια! Πετάξετε ότι ληγμένο και χαλασμένο και τακτοποιήστε έτσι ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε ότι χρειάζεστε. Φέρτε τροφές φυσικές και φρέσκιες, διώχνοντας σταδιακά τις επεξεργασμένες και πεθαμένες από τα ντουλάπια σας.
Δημιουργήστε εύχρηστους και λειτουργικούς χώρους και επιφάνειες.

Φωτίστε τον πάγκο εργασίας! Ποτέ μη μαγειρεύετε στο σκοτάδι ή μέσα στις σκιές. Φροντίστε ο χώρος να φωτίζεται επαρκώς, από διάφορες πηγές, ώστε το γεύμα σας να γεννιέται στο φως!

Ανανεώστε, αν είναι δυνατόν τα χρώματα στην κουζίνα σας, είτε βάφοντας τοίχους, ντουλάπια, είτε προσθέτοντας λεπτομέρειες που θα δώσουν μία φρέσκια νότα στο χώρο. Τα χρώματα που λειτουργούν πολύ ευνοϊκά στην κουζίνα, είναι οι αποχρώσεις του κίτρινου και πορτοκαλοκίτρινου έως και το βερυκοκί.

Τοποθετήστε κάποια φυτά τονώνοντας έτσι τον αέρα της ανανέωσης.
Αν έχετε χώρο, όπως μπαλκόνι, μπορείτε να καλλιεργείτε μόνοι σας κάποια μυρουδικά και βότανα. Έτσι θα τα έχετε πάντα φρέσκα, από τη γλάστρα στο πιάτο σας!

Ο κόσμος της εναλλακτικής θεραπείας